top of page

Aqua arthropoda - "Nulla Terra sine Aqua"

Van harte welkom op onze website, wij zijn Aqua arthropoda. Wij zijn gefascineerd door wat de natuur heeft gecreëerd & zijn bijgevolg gepassioneerd bezig geraakt met zowel dieren als planten. Onze interesse is vooral getrokken naar de prachtige, als het ware betoverende onderwaterwereld voor vissen, garnalen, kreeften, waterschildpadden, ... & specifiekere, bijzondere landdieren zoals slakken, kevers, isopods, schorpioenen & vele andere geleedpotigen. Wij doen ons uiterste best om een uniek aanbod te bieden in Niel en omstreken. Zo hopen wij u te kunnen helpen met het creëren van een oase van rust in uw interieur of waar u deze maar wil. 

We blijven streven naar beter en zullen ons gamma aan producten blijven bijstellen naar uw wensen. We houden onze dieren in een voor hen zo natuurlijk mogelijke omgeving, ingericht met de juiste bodem, planten, stenen en hout om hen op die manier een zo goed mogelijk verblijf te geven hier in onze winkel. Op die manier willen we een voorbeeld stellen naar hoe uzelf thuis uw aquarium of terrarium kan inrichten voor uw gekozen dieren.

"Nulla Terra sine Aqua" is het Latijn voor "Geen Aarde zonder Water". Hiermee willen we duiden op de als het ware 'mutualistische symbiose' tussen het land en het water op onze planeet. Het leven op het land kan bijvoorbeeld niet gedijen zonder het water dat vanuit de oceanen via de regen of waterbronnen voorzien wordt. Andersom geldt ook dat het biologisch evenwicht onder water mede in stand gehouden wordt door o.a. de stikstofkringloop die via de 'bovenwateratmosfeer' loopt. Deze aaneenschakeling van biochemische processen maken het mogelijk om de dieren in Aqua arthropoda te kunnen aanbieden. De huisvesting en techniek die we voorzien, niet alleen hier, maar ook voor jullie huisdieren thuis, maken het mogelijk deze natuurlijke processen zo getrouw mogelijk te kunnen nabootsen in ons interieur. Geweldig toch?

schildpad-waterschildpad-muskus-muskusschildpad-sternotherus-odoratus.jpg
bottom of page